Osteopatia

Osteopatia

Osteopatia

Osteopatia

L’Osteopatia és una medicina natural holística que té com a objectiu restablir la funció de l’ésser humà per tal de trobar el seu equilibri psicofisiològic.

L’estat de salut de l’ésser humà es dóna quan hi ha un equilibri en els moviments.

El 1872 el Dr. Taylor Still va crear les bases d’osteopatia amb la finalitat d’estimular la capacitat d’autocuració del cos humà i va partir de la base en que tots els sistemes del cos treballen conjuntament i estan íntimament relacionats. Per tant, un sistema pot afectar el funcionament dels altres.

L’Osteopatia és una ciència, una filosofia encaminada a reactivar el mecanisme d’autocuració de l’ésser humà. L’Osteopatia defineix la vida com a moviment.

Mitjançant unes maniobres i tècniques manuals suaus, precises, molt acurades i segures que s’adapten segons el sexe, edat i estat de salut de la persona, l’osteòpata busca la reharmonització dels moviments del cos, a fi de retrobar la mobilitat i alliberar les restriccions que pertorben la funció, amb l’objectiu de buscar la conservació de la salut i la prevenció.

L’osteòpata considera l’ésser humà com a persona única. L’enfoc del tractament és únic i personal, així doncs un diagnòstic osteopàtic  molt acurat serà imprescindible per poder encaminar el tractament.

Les disfuncions osteopàtiques podem trobar-les a l’estructura músculo-esquelètica (a la columna vertebral, a la resta d’articulacions de les extremitats), al sistema nerviós, als teixits tous (músculs, lligaments, tendons, aponeurosis i fàscies), a les vísceres i als òrgans, i també al crani. L’actuació manual sobre aquests sistemes ens aportarà una millora de la mobilitat articular, la circulació fluídica (circulació sanguínia, limfàtica…) i del funcionament del sistema nerviós.

Les indicacions  d’osteopatia més conegudes segons el camp d’actuació són:

  • Lesions musculo-esquelètiques: fractures, esquinç, contractura, tendinitis, contusió muscular, dolor articular…
  • Osteopatia uro-ginecològica: dolor i alteracions menstruals, infertilitat, endometriosi, pèrdues d’orina o femta…
  • Osteopatia en obstetrícia: dolor durant l’embaràs, preparació al part, acompanyament d’un embaràs…
  • Trastorns digestius: restrenyiment, inflor, mala digestió, acidesa, reflux…
  • Osteopatia amb nadons infants: còlics, torticolis, otitis, vòmits, refluxos, irritació, hiperactivitat, dificultat succió…
  • Malestar general, cansament, vertigen, migranya, estrès…

A FisioIntegral t'oferim el tractament personalitzat per la teva dolència