L’ embaràs i el post part són etapes de la vida de una dona on es donen un munt de canvis músculo esquelètics, hormonals, metabòlics, respiratoris, emocionals…

Caldrà que cada dona s’ adapti a noves necessitats, l’ exercici físic ens facilitarà aquests canvis. Alhora , haurem de tenir en compte els canvis per tal d ‘adaptar l’exercici actiu adequat i adient a cada etapa.

Un embaràs actiu previndrà la preclàmpsia, la diabetis gestacional, el dolor muscular i articular.. entre moltes dolències descrites durant la gestació.

La dona gestant activa estarà més preparada per l’ exigència física que comporta un part i per a sostenir el dolor durant les contraccions.

L ‘embaràs, el part i el post part són moments de risc de molta patologia del sòl pelvià, incontinències, prolapses, disparèunia…. La pràctica d’un exercici terapèutic durant l’embaràs previndrà patologia perineal i dolor muscular, ciàtica, dolor lumbar. Durant l ‘embaràs,  i també ens afavorirà el part i una millor recuperació post part.

La recuperació en post part, requereix una atenció especial adaptada a cada dona i progressiva sobretot a la zona abdomino pèlvica que retornarà a la mare a la seva vida quotidiana amb salut abdominoperineal i permetrà reiniciar l’activitat física amb consciència i sense recaigudes.

Et recomano després del part o cesària fer una revisió del sòl pelvià i recuperar el teu sòl pelvià I faixa abdominal!! Pots consultar.nos a FisioIntegral som experts en Sòl Pelvià.